Чи скорочують основні щорічні відпустки працівників ОМС під час війни

У період дії воєнного стану роботодавець має право обмежити тривалість щорічної основної відпустки працівника до 24 календарних днів за поточний робочий рік (ч. 1 ст. 12 Закону № 2136).

Чи скорочують основні щорічні відпустки працівників ОМС під час війни

Чи зараховувати до стажу держслужби період простою

На посадових осіб місцевого самоврядування поширюються норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136. Але це не означає, що відпустки працівникам скорочують автоматично. Скоротити тривалість відпустки може керівник своїм рішенням (сільський, селищний, міський голова, голова районної, районної у місті, обласної ради).

Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше ніж 24 календарних дні, дні відпустки, які він не використав у період дії воєнного стану, переносять на період після припинення або скасування воєнного стану.

За матеріалами НАДС


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152478

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді