Увага! Хакери розсилають е-листи з темою «Остаточний платіж»

Держспецзв’язку повідомила, що хакери масово розповсюджують стілери (Formbook, Snake Keylogger) та використовують шкідливі програми RelicRace/RelicSource.

Увага! Хакери розсилають е-листи з темою «Остаточний платіж»

⚡ Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ за ІІ квартал 2022 ⚡

CERT-UA із 19.07.2022 фіксує, що хакери масово розсилають електронні листи з темою «Остаточний платіж» та однойменним вкладенням у вигляді TGZ-архіву.

Архів містить EXE-файл, що класифікували як .NET-даунлоадер RelicRace. Він призначений для завантаження, здебільшого з OneDrive, декодування та запуску в пам’яті шкідливої .NET-програми RelicSource.

Інсталятор RelicSource:

  • дешифрує дані, що зберігаються в ресурсах (можливі варіанти: XOR/DES/DES3/AES/ARC2);
  • запускає отриманий пейлоад (зокрема, інжектуванням).

Як пейлоад використовують програми-стілери: Formbook та Snake Keylogger (ексфільтрація за допомогою API Telegram).

Хакерська активність має систематичний, масовий та географічно розосереджений характер. Її відстежують за ідентифікатором UAC-0041.

За інформацією Держспецзв’язку


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді