У Держпраці пояснили хто може працювати 50 годин на тиждень

На підприємстві з квітня 2022 року запроваджена тривалість робочого часу 50 годин на тиждень. Чи можна зберігати таку тривалість роботи і надалі?

Держпраці пояснила хто може працювати 50 годин на тиждень

Чи зараховувати до стажу держслужби період простою

Тривалість робочого часу 50 годин на тиждень можна запровадити лише за умови, якщо підприємство належить до критичної інфраструктури. В інших випадках норма тривалості робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Відповідні положення діють із 19.07.2022 і передбачені частиною 1 статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136. Згідно з нормою цього закону нормальну тривалість робочого часу в період дії воєнного стану можуть збільшити до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури.

За інформацією ГУ Держпраці у Київській області


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді