Чому відсутня персоніфікована інформація в реєстрі застрахованих осіб

ПФУ пояснює: чому не відображається інформація про працевлаштування з 01.10.2021

Чому відсутня персоніфікована інформація в реєстрі застрахованих осіб

⚡ Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ за ІІ квартал 2022 ⚡

Інформація про застрахованих осіб в системі персоніфікованого обліку (з 2011 року – реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування) формується на підставі відомостей про нараховану заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески.

Тому, інформація про працевлаштування працівника з 01.10.2021 може бути відсутня в реєстрі застрахованих осіб у разі, якщо страхувальником не було подано у складі звітних відомостей додаток 5 до Податкового розрахунку.

Для коректного відображення інформації в розділі “Електронна трудова книжка” необхідно звернутись до страхувальника щодо подання ним відповідних звітних даних.

За матеріалами ПФУ


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2000 грн на передплату журналу «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151990

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді