Стартував пілотний проект з реалізації в електронній системі закупівель е-каталогів

1 березня ДП «Прозорро», ДУ «Професійні закупівлі», ДП «Медичні закупівлі» та найбільші електронні майданчики підписали Меморандум про співпрацю, що передбачає реалізацію пілотного проекту з упровадження е-каталогів.

Як працюватиме е-каталог системи ProZorro? У системі ProZorro буде створений новий модуль, за допомогою якого замовники зможуть замовляти товари в декілька кліків, як у звичайному інтернет-магазині. Е-каталог стане альтернативою допороговим закупівлям та прямим договорам. Замовнику потрібно буде лише обрати необхідний товар, натиснути на кнопку замовлення, отримати інформацію про замовлення, а система автоматично сформує звіт про укладений договір.

На першому етапі пілотного проекту е-каталог міститиме дві великі уніфіковані групи типових товарів. Як от: комп`ютерна техніка, папір, канцелярські товари, окремі лікарські засоби і медичні вироби.

Адмініструватимуть е-каталоги централізовані закупівельні організації. На етапі пілоту — ДУ «Професійні закупівлі» та ДП «Медичні закупівлі». Адміністратор е-каталогу проводитиме кваліфікацію як постачальників, так і товару, відображеного в каталозі. Тому замовники зможуть бути впевнені в якості товару, який їм доставлять за результатами закупівлі.

Зовсім скоро, 14.03.2019 з ініціативи ДУ «Професійні закупівлі» в Civic Tech Center відбудеться великий івент, присвячений новому інструменту в публічних закупівлях — е-каталогу. Представники ДУ «Професійні закупівлі» пояснять, що таке е-каталоги, як саме цей інструмент спростить життя замовникам, коли проект вийде в продуктив і які нові можливості для збуту отримають постачальники.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді