Мінекономрозвитку розробило настанови з етичної поведінки під час закупівель

Мінекономрозвитку спільно з Проектом технічної допомоги ЄС «Підтримка впровадження Стратегії реформування публічних закупівель/Дорожньої карти для гармонізації законодавства в Україні» напрацювало Настанови щодо етичної поведінки замовників під час здійснення публічних закупівель (далі — Настанови).

Настанови мають удосконалити професіоналізм, актуалізувати проблеми професійної етики. Вони базуються на принципах публічних закупівель, визначених у Законі України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII. А також — описують складові етичної поведінки, яких Мінекономрозвитку рекомендує дотримувати протягом усього закупівельного процесу.

Під етичною поведінкою розуміється сукупність вчинків та дій суб’єктів сфери публічних закупівель, які відповідають нормам моралі, свідомості та порядку, характерним для сучасного суспільства розвинутих демократичних країн.

Електронний сервіс «Єдиний закупівельний словник»

Етична поведінки замовників під час підготовки та здійснення публічних закупівель має:

  • забезпечити якісний, прозорий, безконфліктний процес закупівель;
  • запобігти можливим зловживанням і порушенням законодавства в цій сфері.
  • в Україні.

Неналежна етична поведінка між суб’єктами сфери публічних закупівель суттєво впливає на кінцевий результат закупівель.

Джерело: лист Мінекономрозвитку від 01.04.2019 № 3304-04/13647-06

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді