Установа придбала/орендувала авто для власних потреб: чи подавати ф. № 20-ОПП

Установа зобов’язана повідомити про придбане/орендоване авто ДФС (п. 8.1 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588; далі — Порядок № 1588).

Об’єкти, що оподатковують, і об’єкти, що пов’язані з оподатковуваними або через які провадите діяльність (далі — об’єкти), — це майно та дії, у зв’язку з якими в установи виникають обов’язки зі сплати податків та зборів (п. 8.2 Порядку № 1588).

Якщо зареєстрували, створили чи відкрили такі об’єкти, упродовж 10 робочих днів подайте до ДФС за основним місцем обліку форму № 20-ОПП (п. 8.4 Порядку № 1588).

Скачати форму 20-ОПП

Отже, якщо установа придбала/орендувала авто для своїх потреб або потреб відокремленого підрозділу/філії упродовж 10 робочих днів з моменту, як придбали/ оформили договір оренди, подайте до ДФС за основним місцем обліку установи ф. № 20-ОПП.

Якщо установа придбала/орендувала авто для відокремленого підрозділу/філії, у графі «Місцезнаходження об’єкта оподаткування» форми № 20-ОПП зазначте адресу відокремленого підрозділу/філії чи місце, де перебуває авто.

У формі № 20-ОПП вкажіть відомості про щойно придбане/орендоване або відчужене авто, а інформацію про авто, за якими змін не було, не вказуйте.

За інформацією ГУ ДФС у Дніпропетровській області

image82

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
54848

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3269

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді