Що містить податкова вимога та коли ДФС її надсилає/вручає

Податківці роз’яснили, що ДФС надсилає податкову вимогу не раніше першого робочого дня після того як закінчився граничний строк для сплати суми грошового зобов’язання (п. 59.3 ПК). Податкова вимога повинна містити:

  • відомості про факт, за яким виник податковий борг та право податкової застави;
  • розмір податкового боргу, який забезпечує податкова застава;
  • обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки, якщо його не погасите в установлений строк;
  • попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, а також про можливі дату та час публічних торгів з їх продажу.

Податкову вимогу надсилають/вручають також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов’язань у строк, який встановлює ПК. За таких умов податкове повідомлення/рішення ДФС не надсилає/вручає (п. 59.4 ПК).

Коли у платника податків виник податковий борг, ДФС надсилає/вручає йому податкову вимогу (п. 59.1 ПК). Зокрема, ДФС може надіслати/вручити податкову вимогу за місцем обліку податкового боргу платника податку.

ДФС не надсилає/не вручає податкову вимогу, якщо загальна сума податкового боргу установи менша за шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Однак ДФС надішле/вручить її установі, якщо податковий борг зросте.

За інформацією ДФС волинської області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8618

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді