Виявили помилку у ф. 1ДФ: як подати уточнюючий податковий розрахунок

Установи-податкові агенти зобов’язані подавати до ДФС у строки, встановлені для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого/сплаченого на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку.

Форму та Порядок заповнення/подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого/сплаченого на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (далі — форма № 1ДФ) Мінфін затвердив наказом МФУ від 13.01.2015 № 4 (далі —Порядок № 4).

Якщо у майбутніх податкових періодах з урахуванням строків давності установа самостійно виявить помилки, які допустила у податковій декларації, яку подала раніше, надішліть уточнюючий розрахунок до такої декларації за чинною формою(п. 50.1 ПК).

Подавайте уточнюючий податковий розрахунок:

  • як за звітний період, так і за попередні періоди;
  • щоб відкоригувати форму № 1ДФ після того, як закінчився строк, у який його подають.

Якщо подаєте уточнюючий податковий розрахунок, у клітинці «Уточнюючий» проставте відповідну відмітку.

Уточнюючий податковий розрахунок подайте на підставі інформації з раніше поданої форми № 1ДФ. Вкажіть в ньому інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюєте. Також використайте інформацію з повідомлень про виявлені помилки, яку вам направила ДФС.

Коли коригуєте показники розділу I «Суми доходу, нарахованого/сплаченого на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку», аби:

  • виключити один помилковий рядок з інформації, яку ввели раніше, повторіть всі графи такого рядка, і щоб виключити рядок — у графі 9 вкажіть «1»;
  • ввести новий або пропущений рядок, повністю заповніть всі його графи, і щоб ввести рядок — у графі 9 вкажіть «0»;
  • змінити один помилковий рядок іншим, виключіть помилкову інформацію та введіть правильну інформацію, тобто повністю заповніть два рядки, один з яких виключає інформацію внесену раніше, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку графи 9, щоб виключити рядок — вкажіть «1», а щоб ввести інший в другому рядку — вкажіть «0».

Коли коригуєте показники розділу II «Оподаткування процентів, виграшів/призів у лотерею та військовий збір, у підрозділі «Військовий збір»:

  • повторіть всі графи помилкового рядка — аби виключити помилковий рядок з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір-виключення****»;
  • відобразіть правильну інформацію в рядку «Військовий збір».

Такі норми передбачає пункт 176.2 «б» ПК, пункти 4.3, 4.4 Порядку № 4.

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області

image23

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді