Ревізори виявили незаконні виплати

Хустська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо працівників Хустської районної поліклініки, які неналежно виконували свої службові обов'язки. Ревізори встановили, що посадова особа поліклініки незаконно нарахувала та виплатила премії працівникам. Це спричинило шкоду інтересам держави на суму понад 70 тис. грн.

Так, премії, які бухгалтер нараховує працівникам, викликають у ревізорів особливий інтерес. Адже такі виплати є додатковими складовими зарплати і їх розміри визначає керівник установи. Практика ревізій показує, що рішення керівника установи не завжди обгрунтоване.

Керівник має знати, за які показники можна преміювати працівників, адже за результатами ревізій може не тільки наразитися на штраф, а й втратити роботу або ще гірше — стати відповідачем у кримінальній справі.

Щоправда, незаконно нарахована премія не завжди є результатом зловмисних дій посадових осіб. Трапляється, що ревізори, аби виконати план, вигадують порушення, якого насправді немає. Посадові особи установи через необізнаність у законодавстві погоджуються з висновками ревізорів.

Коли і чому ревізори можуть визнати керівника та бухгалтера установи винними та як цього не допустити — розкажуть колишні ревізори на семінарі «Як упоратися з перевірками. Практичні поради фахівців».

Залишилися запитання щодо виплати премій — прогляньте відео вебінару «Премії працівникам: під пильним оком ревізора».

Регулярно отримувати свіжу інформацію про перевірки рекомендуємо із тематичної рубрики журналу «Головбух: Бюджет».

За інформацією depoЗакарпаття

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8521

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18660

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді