Держаудитслужба та органи контролю почнуть перевіряти тарифи на комунальні послуги

Мін’юст запустив відкритий реєстр підприємств, які надають комунальні послуги. У ньому вказана інформація про всіх, хто є їх засновниками, бенефіціарами, а також, хто такими підприємствами керує. Органи контролю також перевірять тарифи на комунальні послуги.

Так, за дорученням Уряду правоохоронні органи і Держаудитслужба розпочинають перевірку обґрунтованості встановлення тарифів за попередні періоди та спричинених збитків як споживачам, так і державі.

Окрім того, Уряд розробив законопроект, що має унормувати створення публічного реєстру виконавців всіх комунальних послуг. Додатково законопроект передбачає заборону виступати засновниками юросіб – виконавців комунальних послуг – компаніям, які зареєстровані в офшорних зонах. Комунальні підприємства матимуть 6 місяців, щоб привести свою структуру власності у відповідність до норм закону.

Також важливо знати, що:

  • на сайті Мін’юсту та Уряду почав діяти онлайн-калькулятор комунальних послуг, який дає можливість порахувати вартість платіжки відповідно до встановлених тарифів;
  • набула чинності постанова КМУ «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг» від 26.06.2019 № 560. Вона запроваджує граничну ціну для міст обласного значення та Києва з постачання теплової енергії та гарячої води на опалюваний період 2019/2020 року.

Перелік теплопостачальних організацій* в розрізі міст обласного значення розміщений на сайті Мін’юсту. У ньому — інформація станом на 05.07.2019, яку надалі обіцяють оновлювати.

Джерело: Урядовий портал

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35641

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6080

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді