На які види відпусток мають право військовослужбовці

Військовослужбовці у період військової служби мають право, зокрема, на:

  • щорічну основну відпустку — надають зі збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення;
  • відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин;
  • відпустку військовослужбовцям-жінкам у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • відпустку військовослужбовцям-жінкам для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, а в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, —тривалістю, яку визначає медичний висновок, але не більш як до досягнення нею 6-річного віку;
  • відпустку для військовослужбовців у зв’язку з хворобою або для лікування після тяжкого поранення (ст. 101 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», п. 204 розд. VIII «Відпустки» Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженого Указом Президента України від 10.12.2008 № 1153/2008).

Калькулятор днів щорічної відпустки

Якщо військовослужбовцям не надали щорічні основні відпустки у зв’язку з особливим періодом, зокрема, з моменту, коли оголосили мобілізацію та під час дії воєнного стану, такі відпустки надають у наступному році. У такому разі за бажанням військовослужбовці можуть об’єднувати щорічні основні відпустки за два роки. Однак загальна тривалість об’єднаної відпустки не може перевищувати 90 к. дн.

За інформацією ГУ Держпраці у Луганській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді