Працівник отримав профспілкову путівку: що з ПДФО

Податківці не оподатковують ПДФО вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування на території України платника ПДФО та/або його дітей віком до 18 років, які надала йому профспілка безоплатно або із знижкою, у розмірі такої знижки (п. 165.1.35 ПК).

Зразок наказу про надання матеріальної допомоги

Таку норму застосовуйте виключно до працівників, які отримують путівки від професійної спілки, до якої зараховують його профспілкові внески як члена такої професійної спілки.

Оподатковуйте ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5% вартість профспілкової путівки безоплатної або із знижкою, у розмірі такої знижки, яку надали працівнику:

  • на оздоровлення членів його сім’ї віком після 18 років;
  • який не є членом профспілки.

Якщо вартість сімейної профспілкової путівки містить вартість оздоровлення членів сім’ї працівника після 18 років або не членів такої профспілки, оподатковуйте ПДФО та військовим збором тільки частину отриманого працівником доходу на оздоровлення таких членів сім’ї.

У податковому розрахунку за формою №1ДФ вартість профспілкової путівки відображайте за ознакою доходу «156».

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14683

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
349088

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48696

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38917

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді