Помилились у повідомленні про прийняття працівника на роботу: як виправити

UA RU

Якщо укладаєте з працівником трудові відносини, маєте повідомити ДФС про новоприйнятого працівника, а саме — подати повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Форму повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджує постанова КМУ «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» від 17.06.2015 № 413 (далі — Постанова № 413).

Повідомлення є двох типів:

  • «початкове» — коли прийняли працівника на роботу;
  • «скасовуюче» — якщо помилились та маєте внести зміни до повідомлення про прийняття працівника на роботу (п. 2 додатка до Постанови № 413).

Якщо помилились у повідомленні про прийняття працівника на роботу, подайте до ДФС повідомлення «скасовуюче», у якому вкажіть помилкові дані. Разом із ним подайте повідомлення типу «початкове», у якому вкажіть правильні дані.

За те, що подали до ДФС уточнюючу інформацію про прийняття працівника на роботу, не оштрафують, адже законодавство цього не передбачає.

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Цивільно-правовий договір з працівником – зразок

Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
309043

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
73418

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
15171

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді