Як підвищуватимуть якість будівництва автомобільних доріг

Створити умови для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг — таке завдання днями отримав Уряд від Президента України.

Так, щоб забезпечити європейську якість автодоріг, Уряд до 1 січня 2020 року має:

  • переглянути кваліфікаційні критерії, фінансові й технічні вимоги до учасників публічних закупівель у сфері будівництва, реконструкції, ремонту автодоріг;
  • створити умови, аби у сфері будівництва, реконструкції, ремонту автодоріг використовувати новітні технології та матеріали;
  • зобов’язати замовників будівництва, реконструкції та ремонту автодоріг залучати на конкурсних засадах незалежного інженера-консультанта у сфері дорожнього будівництва (FIDIC) на етапах закупівель, виконання робіт, гарантійного обслуговування;
  • забезпечити прозорість планування, замовлення, виконання робіт з будівництва, реконструкції, ремонту автодоріг та їх гарантійного обслуговування.

Також запропоновано створити загальнодоступний портал для управління та моніторингу в онлайн-режимі виконання робіт з будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг.

Джерело: Указ Президента України «Про деякі заходи щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг» від 19.07.2019 № 529/2019

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4814

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4258

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35737

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді