Чи ділити грошову допомогу держслужбовцю на частини

UA RU

Державним службовцям надається щорічна відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо закон не передбачає тривалішої відпустки, з виплатою грошової допомоги в розмірі середньомісячної заробітної плати.

У разі поділу щорічної відпустки на частини цю допомогу виплачуйте держслужбовцю один раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин цієї відпустки за його заявою.

Формуючи фонд оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного держслужбовця потрібно передбачити одну грошову допомогу в розмірі середньомісячної заробітної плати, яка є гарантованою виплатою один раз на рік під час надання щорічної відпустки за відповідний робочий рік.

Із офіційного сайту Профспілки працівників державних установ м. Києва

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Матеріальна допомога на оздоровлення: про головне

Матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бюджетних установ зберігається й у 2024 році. Хто має право на таку матеріальну допомогу, як її оформити, розрахувати й оподаткувати – у цьому огляді.
310081

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
83470

Розрахунок грошової допомоги при виході у відпустку

Які виплати, надбавки та доплати включати у розрахунок матеріальної допомоги на оздоровлення. Розрахунок грошової допомоги держслужбовцям та іншим бюджетникам при виході у відпустку – тема даної консультації.
29389

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді