Ревізори виявили порушень у відділі освіти на 4 мільйони

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області під час планової ревізії Відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради виявили порушень на суму 4 761,6 тис. грн.

Основним порушенням було недотримання вимог законодавства з оплати праці, що призвело до зайвого використання бюджетних коштів на суму 2 646,8 тис. грн. За результатами ревізії на 12 посадових осіб відділу освіти склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Незаконно нарахована зарплата не завжди є результатом зловмисних дій посадових осіб. Трапляється, що ревізори, аби виконати план, вигадують порушення, якого насправді немає. А посадові особи установи через необізнаність у законодавстві погоджуються з висновками ревізорів. Як передбачити, на що саме звернуть увагу перевіряльники, зокрема, у колективному договорі установи — розкаже колишній ревізор на семінарі «Як уникнути штрафонебезпечних помилок».

Регулярно отримувати свіжу інформацію про перевірки рекомендуємо із тематичної рубрики журналу «Головбух: Бюджет».

За інформацією ІАВ Провінція

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді