Мінекономрозвитку пропонує розраховувати очікувану вартість предмета закупівлі за методикою

UA RU

Мінекономрозвитку напрацювало проект примірної методики розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі. Положення цієї методики воно радить замовникам використовувати, як основу, коли вони готуватимуть та затверджуватимуть власні методики розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі.

Мінекономрозвитку наголошує, що оптимальне визначення очікуваної вартості закупівлі є передумовою, аби:

  • ефективно запланувати закупівлі;
  • успішно їх провести;
  • досягнути максимальної економії.

Тому затвердження уповноваженим органом з питань закупівель примірної методики розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі передбачатиме Закон України «Про публічні закупівлі» після того, як до нього внесуть заплановані зміни. Нагадаємо, що наразі законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» перебуває на погодженні в Державній регуляторній службі України.

А поки триває робота на оновленням основного закону у сфері публічних закупівель, замовники можуть надавати свої пропозиції щодо оприлюдненого проекту методики. Їх Мінекономрозвитку врахує під час роботи над примірною методикою розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі, яку затвердять після прийняття змін до Закону України «Про публічні закупівлі».

Джерело: лист Мінекономрозвитку від 20.09.2019 № 3301-04/34980-06

Ви не зможете оголосити тендер, поки не заплануєте його, — із 23 серпня
Надія Бігунзаступник генерального директора із закупівель Державного підприємства «Медичні закупівлі України»
Щоб закупити потрібне і вчасно, великий замовник організовує взаємодію між структурними підрозділами. Як це ліпше зробити і хто має відповідати за різні етапи процесів планування та проведення закупівель?

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4818

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39750

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2464

Бюджетні зобов'язання - порядок їх реєстрації

Замовники-бюджетники мусять зареєструвати бюджетні зобов’язання в органах Казначейства. Бо інакше не зможуть їх оплатити. Подекуди, перш ніж такі зобов’язання зареєструвати чи провести платежі, казначеї висувають свої вимоги.
1191

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді