Винагорода за договорами ЦПХ: ЄСВ, ПДФО і військовий збір

UA RU

Зразок цивільно-правового договору

Винагорода за договором ЦПХ є базою нарахування ЄСВ. На неї нараховуйте ЄСВ за ставкою 22%.

Якщо винагорода за договором ЦПХ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, ЄСВ нараховуйте на фактично нараховану суму винагороди.

Коли роботу (послуги) за договором ЦПХ виконує (надає) працівник за основним місцем роботи, до бази нарахування ЄСВ за звітний місяць включайте заробітну плату і суму винагороди. Якщо сумарна база нарахування ЄСВ буде меншою за розмір мінімальної заробітної плати, ЄСВ розраховуйте з розміру мінімальної заробітної плати.

Із суми винагороди за договором ЦПХ, утримуйте:

ПДФО і військовий збір утримуйте з фактично нарахованої суми винагороди.

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
11462

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
74930

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
47355

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
56585

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як надавати та зразок наказу

Матеріальна допомога, якої потребує працівник для вирішення соціально-побутових питань, має свої особливості надання та оподаткування. Після запровадження воєнного стану надання матеріальної допомоги працівникам не було скасовано, хоча трудове законодавство зазнало великих змін.
265607

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді