Вознаграждение по договорам ГПХ: ЕСВ, НДФЛ и военный сбор

RU UA

Зразок цивільно-правового договору

Сумма вознаграждения по договору ГПХ является базой начисления ЕСВ. На нее начисляйте ЕСВ по ставке 22%.

Если вознаграждение по договору ГПХ не превышает размера минимальной заработной платы, ЕСВ начисляйте на фактически начисленную сумму вознаграждения.

Когда работу (услуги) по договору ГПХ выполняет (оказывает) работник по основному месту работы, в базу начисления ЕСВ за отчетный месяц включайте заработную плату и сумму вознаграждения. Если суммарная база начисления ЕСВ будет меньше размера минимальной заработной платы, ЕСВ рассчитывайте из размера минимальной заработной платы.

С суммы вознаграждения по договору ГПХ, удерживайте:

НДФЛ и военный сбор удерживайте из фактически начисленной суммы вознаграждения.

По информации ГУ ГФС в Запорожской области

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
1914

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
47784

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
11631

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
75016

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
56693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді