Уряд затвердив правила надання послуг з постачання теплоенергії

Відносини між теплопостачальною організацією та індивідуальним і колективним споживачем, що отримує послугу з постачання теплоенергії регулюватимуть нові Правила надання послуги з постачання теплової енергії (далі — Правила). Вони, зокрема, визначають:

  • вимоги до якості послуги;
  • одиниці виміру обсягу спожитої споживачем теплової енергії;
  • порядок оплати.

Ціною послуги є встановлений тариф на теплоенергію для споживача, що включає тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплоенергії. Якщо уповноважений законом орган ухвалив рішення про зміну тарифу, виконавець має повідомити про це споживачам у строк, що не перевищує 15 днів з дати введення тарифу (змін) у дію.

Разом з Правилами затверджені типові договори:

  • з індивідуальним споживачем про надання послуги з постачання теплової енергії (із здійсненням обслуговування і поточного ремонту внутрішньобудинкової системи теплопостачання);
  • з індивідуальним споживачем про надання послуги з постачання теплової енергії;
  • з колективним споживачем про надання послуги з постачання теплової енергії;
  • з власником (користувачем) будівлі про надання послуги з постачання теплової енергії.

А також типовий колективний договір про надання послуги з постачання теплової енергії;

Джерело: постанова КМУ «Про затвердження Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії» від 21.08.2019 № 830

Уряд затвердив правила надання послуг з постачання теплоенергії
Ярослава Дуброва,консультант з публічних закупівель, Київ
Із 1 травня ринок житлово-комунальних послуг працює за новим Законом. Тож замовники, які закуповують і споживають такі послуги, мають знати про його вимоги. Сфокусуємо увагу на найважливішому

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4798

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4244

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35721

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді