Увага! Із 1 жовтня діють нові рахунки для сплати ЄСВ

UA RU

Увага! Нові рахунки для сплати ЄСВ вводять з 01.10.2019, а не 01.11.2019

З 01.10.2019 вступають в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті за стандартом IBAN (29 літерно-цифрових символів) на імʼя територіальних органів Державної податкової служби України, для сплати сум ЄСВ та фінансових санкцій.

Завантажити нові рахунки

При виборі рахунку зверніть увагу на 21, 22, 23 символи рахунку, відкритого за стандартом IBAN, які відповідають трьохзначному символу рахунку:

  • 201 — ЄСВ, нарахований роботодавцями на суми заробітної плати, винагороди за договорами ЦПХ, допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • 202 — ЄСВ, нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців;
  • 203 — ЄСВ, нарахований на суми грошового забезпечення батьків-вихователів у системі загальнообов’язкового пенсійного страхування;
  • 204 — ЄСВ для фізичних осіб — підприємців, у т. ч. які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність.

Зверніть увагу! Рахунки 3719, відкриті на ім’я ДФС за кодом банку (МФО) 899998 в кінці операційного дня 30.09.2019 заблокували та з 01.10.2019 їх закриватимуть. Суми ЄСВ, сплачені роботодавцями на рахунки ДФС, не зараховуватимуть, їх Головне управління Казначейства повертатиме як нез’ясовані надходження.

Нові рахунки для сплати ЄСВ дивіться на сайті ДФС та ДПС.

За інформацією Казначейства, ДПС, ДФС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
148062

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
3327

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
996

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
19555

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38439

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді