Які документи перевіряють ревізори ФСС

UA RU

Фахівці ФСС зазначили, що в першу чергу перевіряють роботу комісії із соціального страхування установи, яка безпосередньо розпоряджається використанням коштів ФСС та забезпечує контроль за їх цільовим використанням.

Під час перевірки ревізують такі документи:

  • протоколи засідань комісії (рішення уповноваженого) із соціального страхування установи;
  • заяви-розрахунки для фінансування матеріального забезпечення застрахованих осіб за кошти ФСС;
  • листки непрацездатності;
  • копії посвідчень осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, учасників війни та інші документи, що підтверджують право осіб на пільги щодо оплати листків непрацездатності;
  • трудові книжки;
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма № ОК-7-з);
  • табелі обліку використання робочого часу, графіки змінності;
  • розрахунково-платіжні відомості.

Ревізори ФСС ретельно перевіряють не тільки розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах, а й порядок заповнення листків непрацездатності, які є підставою для нарахування допомоги. Адже значна кількість порушень саме у порядку їх видачі, продовження, оформлення.

За інформацією Управління виконавчої дирекції ФСС у Тернопільській області

Які документи перевіряють ревізори ФСС
Микола ПОСТЕРНАК,експерт Експертус Головбух
Ефективна робота комісії із соціального страхування вбереже бухгалтера установи від головного болю, а установу від штрафів, що накладає ФСС. Хто може бути членом комісії, які її права та обов’язки?

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237470

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
12935

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22061

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
65362

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді