Розмір надбавок і премій погоджуватимуть по-новому

UA RU

Уряд оновив:

  • умови оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу»;
  • порядок преміювання державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А»;
  • положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям.

Зміни стосуються керівних працівників, для яких надбавки і премії встановлюють за погодженням з Прем’єр-міністром України, віце-прем’єр-міністром України, Міністром КМУ.

Визначено форми Пропозицій щодо:

  • погодження встановлення надбавки за інтенсивність праці;
  • погодження встановлення стимулюючих виплат;
  • визначення розміру премії.

Також визначено строки для подачі цих пропозицій. Якщо строк їх подачі порушили, пропозиції залишають без розгляду, а відтак керівний працівник залишиться без надбавки чи премії, принаймні на 1 місяць.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 304 і від 18 січня 2017 р. № 15» від 29.09.2019 № 851

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклад розрахунку середньої зарплати для нарахування премії

Розрахунок середньої зарплати потрібен при нарахування відпускних, оплати днів відрядження, лікарняних і декретних. Правила розрахунку середньої з Порядку 100 за останні роки змінювалися кілька разів. Якраз у частині премій. В консультації – як рахувати середню для різних виплат, коли є премії, що стосуються розрахункового періоду.
83982

Виплати премій до професійних свят і святкових днів робітникам ОМС

Наближаються свята, і є гарна ідея преміювати всіх працівників органу місцевого самоврядування (ОМС). Постає питання, а чи можна це зробити? Яка різниця у преміюванні робітників і посадовців ОМС, як назвати причину преміювання – відповідь у консультації.
30194

Зразок наказу про преміювання працівників

За успішне виконання роботи працівник може отримати від установи заохочення у вигляді премії. Підставою для її нарахування є наказ керівника. Для вас — зразок наказу про преміювання працівників.
241657

Преміювання працівників бюджетних установ 2024

Нарахування премій в бюджетних установах 2024: ➤ зразок положення про преміювання ➤ наказ про преміювання ➤ види премій ➤ критерії преміювання ➤ розмір премії ➤ позбавлення премії
243976

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді