МОЗ затвердило граничні ціни на лікарські засоби з Нацпереліку

МОЗ затвердило Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти, станом на 28 серпня 2019 року.

МОЗ затвердило граничні ціни на лікарські засоби з Нацпереліку

Граничні оптово-відпускні ціни на такі лікарські засоби встановлені на основі цін на лікарські засоби, зареєстровані в Республіці Польща, Словацькій Республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині.

Відтак заклади охорони здоров’я мають змогу виконати вимоги постанови КМУ від 3.04.2019 № 426, що запроваджує з 1 липня 2019 року державне регулювання цін на окремі лікарські засоби, які:

  • закуповуються за бюджетні кошти;
  • включені до визначеного МОЗ переліку лікарських засобів.

Перелік лікарські засоби з Національного переліку основних лікарських засобів, на які діють граничні оптово-відпускні ціни, затверджений наказом МОЗ України від 29.07.2019 р. № 1713.

Тож заклади і установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, закуповують лікарські засоби з цього Переліку за цінами, що не перевищують установлених МОЗ граничних оптово-відпускних цін з урахуванням:

  • податків та зборів;
  • граничних постачальницько-збутових і торговельних (роздрібних) надбавок, визначених постановою КМУ від 17.10.2008 № 955.

Джерело: наказ МОЗ «Про затвердження Реєстру граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти, станом на 28 серпня 2019 року» від 11.10.2019 № 2072

Граничні ціни на ліки з Нацпереліку

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати договори в органах Казначейства в умовах воєнного стану

Укласти договір про закупівлю – це пів справи, аби його виконати за кошти державного чи місцевого бюджету – обов’язково потрібно зареєструвати взяття відповідного бюджетного зобов’язання. Розберемо окремі нюанси укладення договорів та дамо поради для реєстрації зобов’язань за ними відповідно до законодавства, що діє наразі.
4475

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1321

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
5217

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді