МОЗ визначило учасників пілоту з маркування лікарських засобів 2D-кодом

МОЗ затвердило перелік учасників пілотного проекту з маркування ідентифікаційними знаками та моніторингу обігу лікарських засобів. Пілотний проект наразі нараховує 12 учасників.

МОЗ визначило учасників пілоту з маркування лікарських засобів 2D-кодом

2D кодування — один з методів запобігання фальсифікації лікарських засобів. Маркування лікарських засобів ідентифікаційним кодом передбачає Концепція реалізації державної політики щодо запобігання фальсифікації лікарських засобів, схвалена розпорядженням КМУ від 03.04.2019 № 301-р.

Упроваджуватимуть її в три етапи:

1 етап (2019—2020 роки) — запуск пілотного проекту з маркування, запуск автоматизованої системи моніторингу обігу лікарських засобів та обов’язкового її використання її для промаркованих лікарських засобів;

2 етап (2021—2022 роки) — поступове запровадження обов’язкового маркування згідно з переліком, визначеним МОЗ, та моніторинг їх обігу;

3 етап (2023 рік) — обов’язкове маркування упаковок всіх видів лікарських засобів згідно з переліком, визначеним МОЗ, та моніторинг їх обігу.

Ідентифікаційний код наноситимуть на упаковку лікарських засобів під час їх виробництва. Далі інформацію заноситимуть в єдину державну систему проведення моніторингу обігу лікарських засобів.

Джерело: наказ МОЗ «Про затвердження переліку учасників пілотного проекту щодо маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів, станом на 19 вересня 2019 року» від 11.10.2019 № 2071

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді