Проєкт Держбюджету 2020 народні обранці підтримали у першому читанні

UA RU

У п’ятницю, 18 жовтня, Верховна Рада підтримала проєкт Держбюджету 2020 в першому читанні. При підготовці документу до першого читання народними депутатами, фракціями, групами та комітетами Парламенту надано 2162 пропозиції.

Виступаючи у Верховній Раді, заступник Міністра фінансів Юрій Джигир подякував за конструктивну співпрацю членам Бюджетного комітету ВР та всім депутатам, які надали свої пропозиції до першого читання.

Проєкт Держбюджету 2020 народні обранці підтримали у першому читанні

«Проєкт держбюджету на 2020 рік є збалансованим та реалістичним. Він визначає чіткі пріоритети, які дозволять підвищити добробут наших громадян та забезпечити розвиток економіки. Основною нашою задачею при опрацюванні законопроєкту у Верховній Раді є зберегти баланс його показників та їх реалістичність. Наша задача зараз ухвалити документ, в якому кожна гривня видатків буде забезпечена реальними доходами, щоби після 1 січня 2019 року мі могли профінансувати їх всі в повному обсязі»,

— наголосив Юрій Джигир під час доповіді у Парламенті.

Проєктом Бюджетних висновків передбачено ряд доручень Уряду відповідно до пропозицій народних депутатів, комітетів, фракцій, груп для їх опрацювання при підготовці проєкту держбюджету на 2020 рік на ІІ читання. Зокрема, збільшити показники дохідної та видаткової частин проєкту Держбюджету 2020 з урахуванням уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2020 рік.

Після прийняття Урядом рішення щодо уточнення макропоказників на 2020 рік, можливо буде обрахувати уточнені показники бюджету на 2020 рік, зокрема показники дохідної частини.

За інформацією Мінфіну

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328518

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1320

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді