З підприємцем розірвали договір і той повернув аванс: відобразіть це у формі 1ДФ

UA RU

З підприємцем розірвали договір і той повернув аванс, відобразіть це у податковому розрахунку форми 1ДФУ разі нарахування (виплати) доходів фізичним особам, установа як податковий агент у Податковому розрахунку форми 1ДФ відображає виплачені їм доходи, у т. ч. виплачені на користь самозайнятих осіб (фізичних осіб — підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність).

Якщо з фізичною особою — підприємцем установа уклала договір і перерахувала суму попередньої оплати, цю суму слід відобразити у Податковому розрахунку 1ДФ.

Якщо ж у наступному кварталі договір буде розірвано і фізична особа — підприємець поверне суму авансу, відобразіть суму поверненого авансу у Податковому розрахунку 1ДФ зі знаком «мінус».

За інформацією ГУ ДПС у Волинській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді