Окремим держслужбовцям врегулювали розмір оплати праці

UA RU

Окремим держслужбовцям врегулювали розмір оплати праці

Уряд постановою «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» від 23.10.2019 № 886 вніс зміни до умов оплати праці держслужбовців. Цим врегулював встановлення посадових окладів, визначення їх розміру, за посадами:

  • керівника самостійної експертної групи;
  • державного експерта самостійної експертної групи.

Також визначив коефіцієнти підвищення посадових окладів за новими посадами для працівників патронатних служб Голови Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, керівника Апарату, депутатських фракцій (депутатських груп) у Парламенті.

Окрім цього, цією постановою змінив порядок встановлення премії і стимулюючих виплат для керівників (їх заступників) ЦОВВ, які не є членами КМУ, але діяльність яких спрямовується і координується безпосередньо Урядом.

Так, наразі для встановлення премії і стимулюючих виплат керівнику ЦОВВ достатньо погодження Міністра Кабінету Міністрів (раніше Віце-Прем’єр-Міністра). Для заступника керівника ЦОВВ розмір премій і стимулюючих виплат визначає власне керівник ЦОВВ (раніше керівник державної служби ЦОВВ за поданням Міністра Кабінету Міністрів після погодження Віце-Прем’єр-Міністром).

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» від 23.10.2019 № 886

Хто затверджує переліки посад працівників держорганів, які виконують функції з обслуговування
Іван ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Триває перезавантаження влади. Про те, яких змін зазнають класифікація посад держслужбовців, оплата їхньої праці, процедури оцінювання, інформування та звільнення, а також хто з держслужбовців тепер працюватиме за контрактом — розповімо детальніше.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17368

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106784

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді