Окремим держслужбовцям врегулювали розмір оплати праці

UA RU

Окремим держслужбовцям врегулювали розмір оплати праці

Уряд постановою «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» від 23.10.2019 № 886 вніс зміни до умов оплати праці держслужбовців. Цим врегулював встановлення посадових окладів, визначення їх розміру, за посадами:

  • керівника самостійної експертної групи;
  • державного експерта самостійної експертної групи.

Також визначив коефіцієнти підвищення посадових окладів за новими посадами для працівників патронатних служб Голови Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, керівника Апарату, депутатських фракцій (депутатських груп) у Парламенті.

Окрім цього, цією постановою змінив порядок встановлення премії і стимулюючих виплат для керівників (їх заступників) ЦОВВ, які не є членами КМУ, але діяльність яких спрямовується і координується безпосередньо Урядом.

Так, наразі для встановлення премії і стимулюючих виплат керівнику ЦОВВ достатньо погодження Міністра Кабінету Міністрів (раніше Віце-Прем’єр-Міністра). Для заступника керівника ЦОВВ розмір премій і стимулюючих виплат визначає власне керівник ЦОВВ (раніше керівник державної служби ЦОВВ за поданням Міністра Кабінету Міністрів після погодження Віце-Прем’єр-Міністром).

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» від 23.10.2019 № 886

Хто затверджує переліки посад працівників держорганів, які виконують функції з обслуговування
Іван ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Триває перезавантаження влади. Про те, яких змін зазнають класифікація посад держслужбовців, оплата їхньої праці, процедури оцінювання, інформування та звільнення, а також хто з держслужбовців тепер працюватиме за контрактом — розповімо детальніше.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11093

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
1568

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68635

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2075

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді