Володимир Зеленський підписав закон щодо викривачів корупції

Учора, 13.11.2019, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції» № 198-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17.10.2019.

Володимир Зеленський підписав закон щодо викривачів корупції

Цей закон:

  • визначає правовий статус викривачів — осіб, що повідомили про вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення;
  • встановлює права, гарантії та механізми захисту цих осіб та осіб, прирівняних до них;
  • встановлює умови для розкриття інформації про корупцію;
  • унормовує порядок розкриття інформації викривачем корупції;
  • звільняє від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення;
  • забезпечує державний захист викривачів корупції, зокрема захист їхніх трудових прав.

Закон дасть змогу створити нову ефективну систему запобігання корупції на основі міжнародних стандартів, що сприятиме зниженню рівня корупції у державі, а відтак — розвитку економіки та зростанню добробуту громадян.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38390

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді