НБУ готує перехід системи електронних платежів до режиму роботи 23/7

З квітня 2020 року планується перехід системи електронних платежів НБУ (далі — СЕП) на розширений регламент роботи.

НБУ готує перехід системи електронних платежів до режиму роботи 23/7

IBAN: як жити за новим стандартом

Розширений регламент роботи СЕП передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в одну годину під час переходу на новий банківський день.

Робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим роботи. Для реалізації цілодобової роботи СЕП НБУ планує модернізувати деякі технологічні питання роботи системи. Зокрема, технологію включення/виключення учасників СЕП, а також встановлення лімітів для виконання примусового/безспірного списання та арешту коштів.

З цією метою обговорюється громадськістю проєкт постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті». Зауваження та пропозиції до проєкту НБУ приймає до 24.12.2019 на поштову або електронну адреси.

За інформацією НБУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1254

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
39070

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1963

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді