Перевірки Держпраці стануть раптовими

Мінекономіки має намір оновити Порядок здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, виклавши його у новій редакції (далі — Порядок). З проєктом нового Порядку можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Мінекономіки у підрозділі «Обговорення проектів документів» розділу «Документи» та надати свої пропозиції/зауваження.

Перевірки Держпраці стануть раптовими

Проєкт Порядку визначає, що вимоги Закону України «Про основі засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V не поширюються на заходи державного контролю з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Відповідно інспектор праці не повідомлятиме роботодавця про проведення перевірки, тобто перевірка стане для роботодавця неочікуваною (раптовою).

Кількість підстав для проведення інспекційних відвідувань зменшили і їх віднесли до підстав для проведення інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Також вилучили норму, за якою роботодавця не притягають до відповідальності, якщо він виконав припис у визначений ним строк.

Із проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю»

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5741

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4897

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді