У е-декларації зазначатимуть унікальний номер в ЄДДР

У е-декларації зазначатимуть унікальний номер в ЄДДР

З 01.01.2020 у декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (даліе-декларація), суб’єкт декларування зазначатиме відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР) та членів сім’ї.

НАЗК наразі готує зміни до підзаконних нормативно-правових актів для впровадження цієї новації. Форма е-декларації міститиме окремі комірки для зазначення унікального номеру запису в ЄДДР:

  • суб’єкта декларування — у розділі 2.1 «Інформація про суб’єкта декларування» е-декларації;
  • членів його сім’ї — у розділі 2.2 «Інформація про членів сім’ї суб’єкта декларування» е-декларації.

У разі відсутності у суб’єкта декларування або членів його сім’ї унікального номеру запису в ЄДДР, передбачається можливість обрання суб’єктом декларування відповідного значення у цій комірці.

Унікальний номер запису в ЄДДР — це послідовність з восьми та п’яти цифр, розділених знаком «-». Він незмінний при внесенні до ЄДДР відомостей у разі:

  • оформлення документів, якщо на цей час зазначена інформація не внесена до ЄДДР або змінилася;
  • реєстрації місця проживання чи місця перебування;
  • реєстрації актів цивільного стану;
  • за бажанням особи, якщо інформація про неї не внесена до ЄДДР.

Саме за таких підстав вносяться відомості до ЄДДР. Тож для внесення інформації до ЄДДР за власним бажанням суб’єкт декларування звертається до територіального органу/територіального підрозділу Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання.

За інформацією НАЗК

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104217

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79745

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13458

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді