Зміни у Законі про публічні закупівлі для безперервного транспортування природного газу

Зміни у Законі про публічні закупівлі для безперервного транспортування природного газу

Замовник, який вестиме діяльність з транспортування природного газу, має право без застосування передбачених Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2019 № 922-VIII (далі — Закон № 922) процедур закупівель протягом 6 місяців з 01.12.2019 укладати договори про закупівлю товарів і послуг з юрособою, яка буде припиняти або припинила діяльність з транспортування природного газу у зв’язку з виконанням вимог про відокремлення та незалежність оператора газотранспортної системи.

Йдеться про договори на закупівлю товарів чи послуг, необхідних для забезпечення безперервного функціонування об’єктів газотранспортної системи України.

Такі зміни у Законі № 922 мають забезпечити повноцінну роботу нового оператора ГТС з 01.01.2020 та безперервне транспортування природного газу з огляду на виконання зобов'язань України перед ЄС щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу.

Джерело: Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу» від 14.11.2019 № 300-IX

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Толеранс в договорах про закупівлю

Іноді сторонам договору важко точно визначити кількість чи об›єм поставленого товару. У такій ситуації постачальник просить застосувати в договорі про закупівлю толеранс. Чи не буде це порушенням Закону про закупівлю?
7092

Продовження договору про закупівлю: як правильно

Треба провести дозакупівлю наприкінці року? Прочитайте 5 умов, коли можна продовжити дію договору про закупівлю на 20%, і готові рішення для 8 ситуацій, у яких можуть виникнути складнощі. Дізнайтеся, як довести законність зміни умов договору і яка відповідальність, якщо вимоги законодавства порушені
3775

Додаткова угода до договору про публічні закупівлі: види та зразки

Договорів не буває навіки. Тим більше в сучасних економічних реаліях. Уклавши договір навіть після проведення відкритих торгів через систему Prozorro може постати питання про зміну його умов. Додаткова угода до договору про публічні закупівлі – це шлях до зміни умов. Це може бути зміна істотних умов договору закупівлі, зміна ціни або додаткова угода на зменшення обсягів закупівлі. Як і коли її можна укласти та подати інформацію у даній консультації.
30299

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді