Як виплачувати зарплату позаштатним держслужбовцям категорії «А»

Уряд визначив умови оплати праці державних службовців категорії «А», зарахованих за штат держоргану відповідно до частини першої статті 871 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII.

Як виплачувати зарплату позаштатним держслужбовцям категорії «А»

За рахунок фонду оплати праці, передбаченого єдиним кошторисом видатків органу державної влади, держслужбовцям категорії «А», зарахованим за штат держоргану, виплачуйте за фактично відпрацьований час:

  • посадовий оклад за останньою займаною посадою;
  • надбавку за вислугу років (3% посадового окладу держслужбовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 50% посадового окладу);
  • надбавку за ранг держслужбовця.

Також за фактично відпрацьований час ці виплати нараховуйте у місяці його звільнення. Відпустки, лікарняні оплачуйте за загальним правилом.

Із постанови КМУ «Про затвердження Умов оплати праці державних службовців категорії «А», зарахованих за штат державного органу» від 27.11.2019 № 977

Перезавантаження державної служби

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді