Чи оподатковувати новорічні подарунки для дітей працівників

Податківці нагадали, що до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включають вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) — у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Чи оподатковувати новорічні подарунки для дітей працівників

Тобто в 2019 році вартість подарунку дітям працівників у розмірі 1043,25 грн не оподатковують ПДФО та військовим збором. Якщо подарунок коштує більше, суму перевищення оподаткуйте ПДФО та військовим збором .

Базою оподаткування ПДФО буде вартість подарунка, збільшена на відповідний натуральний коефіцієнт (у 2019 році — 1,219512) за правилами оподаткування додаткового блага.

З метою утримання військового збору такої бази визначати не потрібно. Військовий збір утримуйте з вартості подарунку без застосування натурального коефіцієнту.

На вартість подарунків ЄСВ не нараховуйте, оскільки такі подарунки надаються працівникам для їхніх дітей до свята — Нового року.

За інформацією ГУ ДПС у Харківській області

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

ПДФО 2024

Податок на доходи фізичних осіб є загальнодержавним податком, який наповнює державний та місцеві бюджети. Відсоток ПДФО впливає на величну отримуваного доходу працівників. Яка ставка ПДФО у 2024 році, за якими правилами його утримувати із зарплати та інших виплат.
9255

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
60463

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді