Де найчастіше помиляється бухгалтер?

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Робота бухгалтера постійно вимагає звіряти та співставляти інформацію. Скажімо, будь-які нарахування заробітної плати мають відповідати нормам законодавства, оплати за товари — граничним розмірам, а оплата додаткових відпусток — положенням колективного договору. Та бухгалтери бюджетних установ не завжди якісно звіряють, співставляють і контролюють дані. Це відбувається за різних причин: у одних бракує часу, інші не вважають за потрібне. Однак такий підхід до роботи дуже небезпечний.

Де найчастіше помиляється бухгалтер?

Практика ревізій підтверджує, що причиною третини всіх порушень, які виявили посадові особи Держаудитслужби під час ревізій, є помилки. І зазвичай це помилки не методологічні, які допускають через те, що неправильно застосовують норми законодавства, а такі, яких припустилися через елементарну неуважність, або не дотримали принципів відповідності та контролю.

Якщо ігноруєте принципи контролю і відповідності, пам’ятайте, що цей обов’язок за бухгалтера можуть виконати ревізори. Чого може коштувати установі така «допомога», пояснить фахівець Держаудитслужби на прикладах трьох реальних порушень ваших колег

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5742

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4897

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді