Як сплачувати ЄСВ у 2020 році

Податківці нагадали, що з 01.01.2020 зросте розмір мінімальної зарплати (4723 грн), а отже зміниться мінімальна сума ЄСВ. Мінімальний страховий внесок з ЄСВ за місяць 2020 року становитиме 1039,06 грн (4723 грн × 22%), наразі — 918,06 грн.

Як сплачувати ЄСВ у 2020 році

Якщо найманий працівник працює неповний робочий день та отримує заробітну плату менше мінімальної, роботодавець розраховує суму ЄСВ, як добуток розмiру мiнiмальної заробiтної плати, встановленої законом на мiсяць, за який отримано дохiд (прибуток), та ставки ЄСВ незалежно від того, що працівник працював не повний робочий день.

При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставку ЄСВ застосовуйте до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

У разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована заробітна плата за відпрацьований час не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, суму ЄСВ розраховуйте з фактично нарахованої заробітної плати незалежно від її розміру, але не менше мінімального розміру ЄСВ.

За інформацією ГУ ДПС у Чернівецькій області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18520

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
94

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6849

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді