Проєкти порядків використання коштів розробляємо за новою методою

Проєкти порядків використання коштів розробляємо за новою методою

Мінфін затвердив нову редакцію Методичних рекомендацій щодо підготовки проєктів порядків використання коштів державного бюджету. У них уточнені положення щодо відображення у проєктах порядків використання коштів державного бюджету цілей та напрямів використання бюджетних коштів з урахуванням необхідності виконання:

  • завдань та здійснення заходів на виконання Указів Президента України, Програми діяльності Уряду, а також передбачених стратегічними, концептуальними та програмними документами Уряду, планами діяльності головних розпорядників на середньостроковий період;
  • завдань або заходів головного розпорядника, розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня, (одержувачів), що забезпечують виконання бюджетної програми, які мають узгоджуватися із завданнями бюджетної програми, цілями державної політики у відповідній сфері діяльності, формування та/або реалізацію якої забезпечує головний розпорядник;
  • заходів з моніторингу, аналізу та контролю за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів, а також інших особливостей реалізації бюджетної програми.

Із наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 25 листопада 2010 року № 1458» від 28.12.2019 № 585

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38390

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1901

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
11950

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53529

Як підготувати бюджетний запит на 2025 рік

Бюджетний запит – це початок циклу щорічного бюджетного процесу. Як його готувати при складанні проєктів місцевих бюджетів, якими правилами та нормативними документами керуватися, про інструкцію з підготовки бюджетних запитів, типовий перелік результативних показників, типові недоліки підготовки бюджетних запитів – питання даного огляду.
25808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді