Нова форма платіжного доручення і номер рахунку за стандартом IBAN

У минулому році Бюджетник повідомляв про можливість зазначати у платіжному дорученні код банку (МФО) і номер рахунку або номер рахунку за стандартом IBAN. І ось перехідний період на стандарт IBAN закінчився.

З понеділка, 13.01.2020, застосовуйте нову форму платіжного доручення. Її визначає додаток 3 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 № 22.

Нова форма платіжного доручення і номер рахунку за стандартом IBAN

Оновлені вказівки щодо заповнення реквізитів розрахункових документів визначає додаток 9 до цієї Інструкції.

Зверніть увагу, у платіжних дорученнях з 13.01.2020 зазначайте виключно номер рахунку за стандартом IBAN (код банку (МФО) не зазначайте).

Із постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті» від 06.11.2019 № 127

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
98632

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
332541

Акт виконаних робіт – зразок

⭐️Установа, яка отримує від сторонньої юридичної особи роботи чи послуги, має їх належно оформити первинним документом. Таким документом є акт виконаних робіт або ж акт наданих послуг. ⭐️ Розповімо, як його правильно оформити, і наведемо зразок.
234913

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді