Уряд визначив, для кого централізовані закупівлі будуть обов’язковими

Уряд визначив органи виконавчої влади, для яких закупівлі проводитиме централізована закупівельна організація (ЦЗО). Для цього він вніс зміни до власного розпорядження «Про визначення державної установи «Професійні закупівлі» централізованою закупівельною організацією» від 25.09.2019 № 846.

Уряд визначив, для кого централізовані закупівлі будуть обов’язковими

Відтак ЦЗО проводитиме тендери та закупівлі за рамковими угодами:

  • для Секретаріату КМУ, МВС, Мінекоенерго, МЗС, Мінінфраструктури, МКМС, Міноборони, МОН, МОЗ, Мінрегіону, Мінекономіки, Мінсоцполітики, Мінветеранів, Мінфіну, Мінцифри, Мін’юсту — з 01.03.2020;
  • для Адміністрацій Держприкордонслужби та Держспецзв’язку, АМКУ, Секретаріат КМУ, Державіаслужби, Укрдержархіву, Держархбудінспекції, Держаудитслужби, Держекоінспекції, Держенергонагляду, Держатомрегулювання, Казначейства, Держмитслужби, ДМС, ДПС, ДРС, Держгеонадра, Держекспортконтролю, Морської адміністрації, Держстату, Укртрансбезпеки, Держетнополітики, Держлікслужби, ДСНС, Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, Держпраці, Держфінмоніторингу, Державна служба якості освіти, Держсоцслужби, ДФС, Укравтодору, Держводагентства, Держенергоефективності, Укрінфрапроекту, Держлісагентства, Держрезерву, Держрибагентства, Держкіно, ДАЗВ, Державного бюро розслідувань, ДКА, Держкомтелерадіо, МВС, Мінекоенерго, МЗС, Мінінфраструктури, МКМС, Міноборони, МОН, МОЗ, Мінрегіону, Мінекономіки, Мінсоцполітики, Мінветеранів, Мінфіну, Мінцифри, Мін’юсту, Національної комісії зі стандартів державної мови, Нацполіції, НСЗУ, НАДС, НАЗК, АРМА, ПФУ, Українського інституту національної пам’яті, ФДМ — з 01.09.2020.

КМУ затвердив також переліки товарів, які ці замовники зобов’язані будуть закуповувати через ЦЗО. До них ввійшли, зокрема, нафта і дистиляти, офісне устаткування та приладдя різне, машини для обробки даних (апаратна частина), комп’ютерне обладнання, електроенергія.

Джерело: розпорядження КМУ «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 вересня 2019 р. № 846» від 27.12.2019 № 1407-р

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3902

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35196

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5891

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29462

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді