Справедливі зарплати, кадрові зміни та співпраця з Парламентом — невідкладні завдання, які має вирішити Уряд

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 17.01.2020, зустрівся з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Глава держави повідомив, що розглянув звернення Олексія Гончарука про його відставку з посади Прем’єр-міністра. Його пропозицію відхилив та поставив перед Урядом низку важливих завдань.

Уряд повинен представити Главі держави нову концепцію заробітних плат керівників міністерств, відомств, державних компаній та їхніх заступників з урахуванням ситуації в країні.

Справедливі зарплати, кадрові зміни та співпраця з Парламентом — невідкладні завдання, які має вирішити Уряд

«Це повинна бути нормальна заробітна плата. Ми розуміємо, що це дуже серйозні фахівці, але я хочу мати спільну думку з вами й міністрами, що такі зарплати можуть бути сьогодні в Україні у такій ситуації, в якій перебуває наша економіка. Коли ви і ваш уряд піднімете економіку — можна буде піднімати ці заробітні плати»,

— наголосив Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що з тими міністрами, які не погодяться працювати за запропоновану урядом зарплату, доведеться прощатися.

«Заробітні плати повинні бути нормальними, такими, на які можна нормально жити, й повинні відповідати статусу посадовців»,

— зауважив Президент.

Також Глава держави поставив Прем’єр-міністру завдання врегулювати ситуацію з преміями, які передбачаються топ-менеджерам НАК «Нафтогаз України» за отримання компенсації від ПАТ «Газпром».

«Вони повинні не тільки бути прагматичними менеджерами, а й залишатися людьми, знайти вихід з цієї ситуації. Якщо вони не почують вас, тоді вони почують людей, юристів. Чи буде повністю перезавантажено НАК «Нафтогаз». І ми з вами повинні розробити стратегію, як це тоді зробити»,

— зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, Президент наголосив на важливості зміцнення Уряду шляхом проведення кадрових змін.

Також Володимир Зеленський заявив про необхідність переформатувати окремі центральні органи виконавчої влади. Зокрема, йдеться про розділення функцій у низці міністерств.

«У нас було об’єднання деяких міністерств. На початку це було правильне рішення, тому що у нас професійний, кадровий голод і невеликий бюджет. Мені здається, час показав, що деякі міністерства повинні бути розділені»,

— наголосив він.

Володимир Зеленський також попросив очільника Кабміну налагодити роботу з народними депутатами всіх фракцій і з парламентськими комітетами.

«Ви — глибоко в економіці, в сучасних процесах, які відбуваються в Уряді. Наші депутати цього не знають. І коли вони отримують законопроекти — рішучі, реформаторські, іноді непопулярні, — вони не мають часу з ними навіть ознайомитися, нормально попрацювати в комітетах. Це — ненормально»,

— зазначив Глава держави.

За інформацією офіційного інтернет представництва Офісу Президента

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді