Зарплати міністрів будуть прив’язані до середньої зарплати

Уряд затвердив порядок виплати зарплат керівникам Уряду та державних підприємств, прийнявши відповідну постанову на виконання завдання Президента.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук вважає, що зарплати міністрам та іншим високопосадовцям мають нараховуватися з прив’язкою до середньої зарплати по Україні через встановлений коефіцієнт, а премії — не більше одного окладу та відповідно до оцінки діяльності за результатами кварталу.

Зарплати міністрів будуть прив’язані до середньої зарплати

«Справедливим буде прив’язати зарплати міністрів, заступників міністрів й інших високопосадовців до середньої зарплати по країні через коефіцієнт:

  • Прем’єр-міністр та міністри — 5 середніх зарплат;
  • заступники міністрів — 4,5.

Максимальна премія — не більше, ніж один оклад»,

— сказав Олексій Гончарук.

При цьому він наголосив, що уся інформація про зарплати керівництва Уряду буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця.

Також Уряд звернувся до наглядової ради НАК «Нафтогаз України» з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву цієї компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення.

За інформацією Департаменту комунікацій Секретаріату КМУ

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
75562

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12910

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
49098

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді