Нижча та вища посади — як перевести на нижчу

Норми тривалості робочого часу 2020 року

НАДС нагадало, що держслужбовець з урахуванням його професійної підготовки та професійних компетентностей може бути переведений без обов’язкового проведення конкурсу:

  • на іншу рівнозначну або нижчу вакантну посаду в тому самому державному органі, у т. ч. в іншій місцевості (в іншому населеному пункті), — за рішенням керівника державної служби або суб’єкта призначення;
  • на рівнозначну або нижчу вакантну посаду в іншому держоргані, у т. ч. в іншій місцевості (в іншому населеному пункті), — за рішенням суб’єкта призначення або керівника державної служби в держоргані, з якого переводиться держслужбовець, та суб’єкта призначення або керівника державної служби в держоргані, до якого переводиться держслужбовець.

Нижча та вища посади — як перевести на нижчу

Рівнозначна посада — це посада державної служби, що належить до однієї підкатегорії посад державної служби з урахуванням рівнів державних органів.

НАДС роз’яснило, що:

  • нижчою посадою є посада державної служби, яка належить до нижчої підкатегорії посад державної служби незважаючи на рівень держоргану, а також посада державної служби у держоргані з нижчим рівнем в межах однієї підкатегорії посад державної служби;
  • вищою посадою є посада державної служби, яка належить до вищої підкатегорії посад державної служби незважаючи на рівень держоргану, а також посада державної служби у держоргані з вищим рівнем в межах однієї підкатегорії посад державної служби.

Наприклад, без обов’язкового проведення конкурсу можна перевести:

  • заступника начальника територіального органу ЦОВВ — на посаду головного спеціаліста Секретаріату КМУ;
  • головного спеціаліста Апарату ВРУ — на посаду головного спеціаліста ЦОВВ;
  • керівника апарату РДА — на посаду начальника відділу у складі департаменту міністерства;
  • заступника керівника самостійного управління РДА — на посаду начальника відділу у складі управління апарату ОДА.

Із роз’яснення НАДС «щодо переведення на нижчу посаду» від 06.02.2020 № 84 р/з

Нижча та вища посади — як перевести на нижчу
Ніна ПІДЛУЖНА,заступник генерального директора Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики України
У січні поточного року традиційно підвищили оклади і тарифні ставки деяким працівникам бюджетної сфери. А це основний чинник, щоб розпочати індексувати доходи бюджетників по-новому.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52637

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16795

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
67835

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді