Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків

Норми тривалості робочого часу 2020 року

Норми КЗпП передбачають категорії працівників, на прохання яких керівник установи зобов’язаний установити їм неповний робочий час. Серед них, зокрема, вагітна жінка, жінка яка має дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, у тому числі таку, що перебуває під її опікуванням, або доглядає за хворим членом сім’ї відповідно до медичного висновку (ст. 56 КЗпП).

Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків

А що робити, якщо виконувати свої обов’язки в повному обсязі за таким режимом роботи така жінка не встигає. Чи можна прийняти до установи за трудовим договором іншого працівника, аби покласти на нього частину обов’язків цієї працівниці та як оплачувати їхню роботу?

Відповідь на ці питання у статті «Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків»

Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153064

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74910

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді