Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків

Норми тривалості робочого часу 2020 року

Норми КЗпП передбачають категорії працівників, на прохання яких керівник установи зобов’язаний установити їм неповний робочий час. Серед них, зокрема, вагітна жінка, жінка яка має дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, у тому числі таку, що перебуває під її опікуванням, або доглядає за хворим членом сім’ї відповідно до медичного висновку (ст. 56 КЗпП).

Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків

А що робити, якщо виконувати свої обов’язки в повному обсязі за таким режимом роботи така жінка не встигає. Чи можна прийняти до установи за трудовим договором іншого працівника, аби покласти на нього частину обов’язків цієї працівниці та як оплачувати їхню роботу?

Відповідь на ці питання у статті «Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків»

Працівнику встановили неповний робочий день: хто виконуватиме частину обов’язків
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16562

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді