Закуповуєте мийні засоби? Врахуйте новий документ про їх відповідність

Передоплата по-новому: п’ять важливих застережень

Уряд вніс зміни до Технічного регламенту мийних засобів, що встановлює вимоги до мийних засобів і поверхнево-активних речовин, які входять до їх складу.

Закуповуєте мийні засоби? Врахуйте новий документ про їх відповідність

З огляду на зміни, виробник або його уповноважений представник обов’язково формує комплект технічної документації, що підтверджує відповідність мийного засобу вимогам Технічного регламенту та включає такі документи:

  • нормативний документ, згідно з яким виробляється мийний засіб, або специфікацію виробника на мийний засіб;
  • висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на продукцію, виданий у встановленому порядку;
  • опис та інструкцію із застосування мийного засобу;
  • інформацію про склад мийного засобу із зазначенням переліку інгредієнтів, які застосовані під час виробництва такого засобу, типу (аніонні, катіонні, амфотерні, неіоногенні, дезінфектант тощо), молекулярної маси та кількості поверхнево-активних речовин;
  • сертифікат відповідності, виданий призначеним органом з оцінки відповідності (у разі застосування модуля F1 (відповідність на основі перевірки продукції), або документ про відповідність (звіт, висновок тощо), виданий призначеним органом з оцінки відповідності, чи протокол випробувань, виданий акредитованою випробувальною лабораторією виробника (у разі застосування модуля А1 (внутрішній контроль виробництва з проведенням випробувань продукції під наглядом);
  • декларацію про відповідність мийного засобу вимогам цього Технічного регламенту.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 р. № 717» від 12.02.2020 № 88

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді