Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації

Організація роботи бухгалтерської служби

Неприбуткові установи та організації подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі — Звіт) та річну фінансову звітність за встановленою формою.

Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації

Звіт передбачає заповнення дати та номер рішення про включення неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій з зазначенням ознаки неприбутковості організацій.

Додаток ФЗ обов’язковий додаток до Звіту для неприбуткових установ та організацій, оскільки фінансова звітність має статус додатка до Звіту.

Частина І Звіту передбачає заповнення:

  • рядка 1 — доходу неприбуткової організації, з розшифровкою за видами доходів (сума рядків 1.1-1.11);
  • рядка 2 — видатків (витрат) неприбуткової організації, з розшифровкою за видами витрат (сума рядків 2.1-2.6).

Додаток ГД Звіту передбачає відображення інформації щодо операцій з гуманітарною допомогою, яка підлягає перенесенню у рядки 1.6.2 ГД та 2.4.2 ГД Звіту.

У випадку нецільового використання гуманітарної допомоги, сума таких операцій відображається у рядку 3.1 ГД Звіту.

Неприбуткові установи і організації, які протягом звітного року виплачували доходи із джерелом походження в Україні нерезидентам, повинні подати декларацію з податку на прибуток із заповненим рядком 23 і додатком ПН разом зі Звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

За інформацією ГУ ДПС у Львівській області

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2441

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді