СБУ не займатиметься економічними злочинами

Ревізорів стане менше: чи варто розслаблятися

Голова СБУ Іван Баканов сподівається, що Верховна Рада вже найближчим часом розгляне законопроєкт № 3196 «Про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України», поданий Президентом 10 березня. Документ містить системні нововведення, які дозволять українській спецслужбі перейти на якісно інший формат у своїй діяльності.

СБУ не займатиметься економічними злочинами

Серед основних новацій законопроекту:

  • розмежовує компетенції СБУ з іншими структурами сектору безпеки;
  • визначає нові пріоритети в її роботі.

СБУ зосередить свою увагу на:

  • контррозвідувальній протидії загрозам державній безпеці;
  • кібербезпеці;
  • боротьбі з тероризмом;
  • захисті державної таємниці тощо.

СБУ не займатиметься боротьбою з економічною злочинністю, проте зосередить увагу на захисті об’єктів критичної інфраструктури.

Відбудеться поступове скорочення чисельності СБУ: з 27 тис до 15 тис осіб. При цьому покращиться рівень соціального забезпечення співробітників, їх грошове забезпечення, яке наразі є найнижчим серед силових структур, та буде підвищене після реформи до рівня НАБУ, ДБР та інших новостворених антикорупційних органів.

Із офіційного веб-сайту СБУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8908

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20342

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді