Методичні рекомендації від Мінфіну

UA RU

Оновлені реєстри та переліки від ДПС

Мінфін затвердив Методичні рекомендацій щодо механізмів участі громадськості у бюджетному процесі на місцевому рівні (наказом від 03.03.2020 № 94).

Методичні рекомендації від Мінфіну

Вони визначають такі механізми залучення громадськості до бюджетного процесу:

  • консультації з громадськістю;
  • діяльність громадських рад, утворених при ОМС;
  • залучення ЗМІ;
  • підготовка інформації з питань місцевого бюджету в доступній для громадськості формі;
  • використання засобів інтерактивного спілкування;
  • запровадження громадського бюджету «бюджету участі».

Мінфін рекомендує використовувати:

  • перші 5 механізмів залучення громадськості — на будь-якому етапі бюджетного процесу (підготовка, затвердження, виконання, аудиту та контролю бюджету);
  • такий механізм як запровадження громадського бюджету «бюджет участі» — на етапі складання прогнозу та проєкту місцевого бюджету.

Також у Методичних рекомендаціях окремий розділ присвячений запровадженню громадського бюджету.

Із наказу Мінфіну «Про затвердження методичних рекомендацій щодо механізмів участі громадськості у бюджетному процесі на місцевому рівні» від 03.03.2020 № 94

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
159059

Довідка про зміни до кошторису

Як внести зміни до кошторису бюджетної установи: ➤ у яких ситуаціях вносити ➤ як змінювати кошторис ➤ у які строки ➤ довідка про зміни до кошторису - бланк ➤ зразок заповнення довідки про зміни до кошторису
69204

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14357

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35013

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді