Бюджетні закупівлі: що змінилося за останній тиждень

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

На тримісячний термін з дня опублікування Закону № 530, тобто з 17.03.2020 по 16.06.2020 р., бюджетні установи можуть:

  • здійснювати передоплату 100% щодо товарів, робіт, послуг у договорах за закупівлю товарів за бюджетні кошти, які необхідні для виконання антивірусних заходів (COVID-19);
  • здійснювати закупки антивірусних товарів і послуг без застосування традиційної процедури закупівель (однак, оприлюднений звіт обов’язковий). Це значить, що можна не використовувати процедури закупівель.

Бюджетні закупівлі: що змінилося за останній тиждень

Щодо процедури закупівель Закон № 530 уточнює, що можна:

  • оцінку пропозицій конкурсних торгів здійснювати на за критерієм найкращої пропозиції конкурсних торгів (кваліфікаційної пропозиції);
  • укладати з учасником, який став переможцем торгів, договору про закупівлю за цінами і обсягами, що не відповідають вимогам документації торгів та тендерної документації. Також карантин вноситься до форс-мажорних обставин, що важливе при невиконанні певного договору у такий період.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді